Blog

Grafbloemen

kogel amarantBloemen worden gebruikt bij momenten die gepaard gaan met verdriet. Als uiting van liefde en omdat ze troost bieden aan de nabestaanden. Rouwbloemen of rouwstukken worden meestal tegelijkertijd geregeld met het regelen van de uitvaart, maar wanneer je  op zoek bent naar iets bijzonders is het beter hier zelf achteraan te gaan. Vaak wordt in onderling overleg met een bloemist gekeken of de symbolische waarde van de bloemen of het bloemstuk is afgestemd op de overledene.
De meeste mensen stellen bloemen erg op prijs bij een uitvaart, maar sommigen houden er niet van.  
Verschillende type bloemen hebben een symbolische betekenis. Hieronder staat een kort overzicht van bloemen die vaker gebruikt worden bij een begrafenis of op een graf geplaatst kunnen worden.

Lees meer...

Grafbloemen in de prehistorie

Begrafenisbloemen uit de oudheidWetenschappers van de Universiteit van Haifa hebben in Israëlische grotten afdrukken van bloemen gevonden die kunnen wijzen op het gebruik van bloemen bij begrafenissen.

In het noorden van Israël stichtte zo’n 13.000 jaar geleden de Natufiërs hun beschaving. Onlangs zijn bij een opgraving dichtbij de Karmelberg graven ontdekt die versierd waren met grafbloemen. De Natufiërs legden waarschijnlijk bloemen bij de graven om de doden op hun gemak te stellen, maar ook misschien uit bezorgdheid over hun welzijn tijdens hun leven in het hiernamaals.

Lees meer...

Een bijzondere band

graf met gezichtDe Franse musicus en acteur Ferdinand Arbelot overleed in 1990 en werd begraven op de beroemde Parijse begraafplaats Pere Lachaise. Zijn laatste wens was voor eeuwig in de ogen van zijn vrouw te kunnen kijken en daar is dit bijzondere grafmonument het resultaat van.

Door het geloof gescheiden

samen begraven

Achter bijgaande foto van twee grafstenen die elkaar vasthouden gaat een bijzonder verhaal schuil. Het zijn de graven van de protestantse Kolonel J.W.C. van Gorkum en zijn echtgenote de katholieke jonkvrouwe J.C.P.H. van Aefferden.

De begraafplaats aan de Kapellerlaan in Roermond, waar zij zijn begraven, bestaat uit twee delen, een katholiek deel en een protestants deel. Toen de kolonel in 1880 overleed werd hij in overeenstemming met de kerkelijke regels in het protestantse deel begraven. Toen de jonkvrouwe in 1888 stierf, werd ze naast hem, maar op het katholieke deel van de begraafplaats begraven. En zo onstond dit bijzondere grafmonument.

Contact

Claudia Breed

icon email  info@hera-grafverzorging.nl

icon telefoon  06 55 05 10 94

icon home Adres:

Vogezenstraat 17
1827 BX Alkmaar

Naar het contactformulier